Bildkälla: Stockfoto

Camurus skulle kunna börja med utdelningar om fyra år - vd

Forskningsbaserade läkemedelsbolaget Camurus, som har tre pågående fas 3-studier och en mängd andra projekt i pipeline, skulle kunna dela ut pengar om fyra år. Det sade vd Fredrik Tiberg vid Aktiedagen i Lund, som hålls av Aktiespararna idag.

Bolaget har en stark underliggande vinst men planerar inte att sakta ned på utvecklingstempot.

"Det finns så mycket potential i vår portfölj så vi måste utnyttja den fullt ut", noterar Camuruschefen.

Som aktieägare ska man därmed inte förvänta sig någon utdelning inom de närmsta åren.

"Jag tror inte att vår styrelse eller våra ägare skulle vilja se utdelning i dagsläget, men kanske om fyra år", kommenterar Tiberg.

På frågan om vad Tiberg ser för risker i Camurus lyfter han att läkemedelsbolag alltid är förknippade med risker, men att risken ligger lägre jämfört med sektorkollegor.

"I och med att vi har en dokumenterad teknologi som är väletablerad och finns i kommersiella produkter, och att vi har visat att vi kan kommersialisera effektivt, skulle jag säga att Camurus totalt sett är relativt låg risk i det här segmentet", förklarar Tiberg.

Bolaget står inför en rad stora händelser under året. I maj väntas godkännandebeslut i USA avseende läkemedlet Brixadi mot opioidberoende. Därefter väntas fas 3-resultat både i slutet på juni och sedan senare på året.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER