I SAMARBETE MED GAUSTA VIEW AB
Bildkälla: Stockfoto

Gusta View bästa läget i de norska fjällen

emission Bara 18 mil från Oslo och fem och en halv timme från Göteborg ligger Gausta. Det är Nordens största skidberg. Här hyr Gausta View ut bekväma lägenheter i bästa ski in-/ski out-läge.

Gausta är en av de snabbast expanderande skidorterna i Skandinavien. Närheten till storstäderna, fin natur och exceptionell hög fallhöjd gör fjälltoppen till ett mycket attraktivt område att utveckla. Gausta View äger idag 2 tomter i skidsystemet där Bolaget bygger 5 hus med mer än 540 gästbäddar i drygt 91 lägenheter. Två av husen färdigställdes under vintern 2022 och öppnades för gästerna lagom till påsken 2022. I de färdigställda lägenheterna har bokningstrycket under våren och sommaren varit mycket stort, där sommarmånaderna var till stora delar fullbelagda. Inför vintern är bokningstrycket fortsatt mycket högt med stora delar av de mest attraktiva veckorna redan fullbelagda.

Gausta Views mål är att bli ett av de ledande fastighetsbolagen i den norska skidorten Gausta. Ambitionen är att inom åtta år äga och förvalta fastigheter med över tvåtusen turistbäddar. Långsiktigt ägande är stommen i bolaget, men försäljning av enheter i olika utvecklingsfaser kan ske för att skapa största möjliga långsiktiga värde för aktieägarna

Moderna lägenheter i härligt läge

Varje lägenhet har 6 bäddar, kök, badrum och solterrass, alternativt fransk balkong. Genom att det finns dörrar mellan varannan lägenhet går det att hyra dessa som dubbellägenheter med 12 bäddar. Ut mot terrassen, alternativt den franska balkongen, har lägenheterna väl tilltagna panoramafönster som i de flesta fall ger en underbar utsikt ut över det vackra bergslandskapet

Aktiviteter och sevärdheter i Augusta året om

Med sin svårslagna fallhöjd erbjuder Gausta den mest intressanta skidåkningen norr om Europas alper. Från vackra längdspår till välskötta barnbackar och extraordinärt bra offpiståkning välkomnar berget både nybörjare och experter. Dessutom ger den höga höjden mycket god snösäkerhet och extra långa skidsäsonger ända från november till maj.

Stark start med tillförsikt

Gausta Views operativa verksamhet startade i april med endast några veckor kvar av vintersäsongen. När vi nu summerar de första sex månaderna kan vi konstatera det vi egentligen redan visste: Gausta är en fantastisk skidort och en mycket attraktiv året-runt destination. Med 95 procents beläggning i juli överträffades våra ursprungliga beräkningar rejält. Vi hade räknat med 60% beläggning. Gausta Views läge har visat sig optimalt, inte bara för ski-in/out utan även för hike-in/out. Startpunkten för Gaustatoppens vandringsled, en av Norges mest populära, ligger endast ett fåtal hundra meter bort. Vackra sommardagar lockas en strid ström av turister att ta sig mot toppens storslagna utsikt, och toppen är även målet för flertalet arrangerade mästerskap och tävlingar under sommarhalvåret. 

Den ”full stack” affärsmodell som vi har valt för Gausta View, d.v.s., att hålla såväl fastighetsutveckling, fastighetsbolag och operatörsverksamhet i ett och samma bolag, känns mycket lyckad. Inte minst nu när vi går in i en tid som innebär högre räntor och energipriser. Genom att Gausta View hanterar samtliga verksamheter i egen regi ges vi möjlighet till högre marginaler och större flexibilitet. Vi kan expandera från en trygg grund, säger Marcus Fransson VD, Gausta View AB


Föreliggande nyemission görs för finansiering av byggnation av ytterligare ett hus som ska rymma en mindre servicebutik och café. Byggnationen innebär att det tillkommer 216 bäddar. Därmed kommer Gausta View att ha totalt 312 bäddar för uthyrning.

Digitala presentationer

Gausta View håller digitala presentationer om bolaget och nyemissionen vid fyra tillfälle. Om man vill vara med på något av dem så är det bara att maila till hello@gaustaview.com och säga vilket tillfälle man vill vara med på så returneras en länk till valt tillfälle.

Lördag 19 november kl 10.00

Måndag 21 november kl 10.00

Onsdag 23 november kl 20.00

Erbjudande i sammandrag

Teckningstid: 7-25 november 2022
Teckningskurs: 40 SEK per aktie
Företrädesrätt för befintliga aktieägare, men även nya investerare välkomnas
Teckning sker i poster om 1 000 aktier
Bolaget planerar en notering på Spotlight Stock Market under 2024/2025
Läs mer om bolaget och emissionen i memorandumet, se nedan.

Gausta Views hemsida

Memorandum

Teckna aktier

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Gausta View AB . Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER