Bildkälla: Stockfoto

Sydkorea lanserar miljardprogram för att stötta chipindustrin

Sydkorea har presenterat ett nationellt stödprogram på 26 biljoner won, motsvarande cirka 202 miljarder kronor, som ska stimulera landets halvledarindustri, skriver Korea Herald.

Det omfattande stödpaketet innehåller finansiella program, strategier för forskning och utveckling samt infrastrukturstöd. Det är dock inte direkta subventioner som det är tal om, vilket aktörer inom industrin efterfrågat för att kunna konkurrera mot globala konkurrenter.
"Med skattelättnader kommer konglomeraten att öka investeringarna, och när vinsten ökar kommer de att skapa fler jobb. Det kommer att leda till en ökning av skatteintäkterna. Halvledare är (nyckeln till) försörjningsmöjligheter", sa landets president Yoon Suk Yeol vid ett möte.

Tidningen beskriver den viktigaste delen i programmet att vara det finansiella låneprogrammet som består av 17 biljoner won, som ska hjälpa tillverkare med att investera i anläggningar.

Halvledarbranschen är mycket viktig för Sydkorea som är världens största tillverkare av minneschip genom Samsung Electronics och SK Hynix.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER