Bildkälla: Stockfoto

Cliens Micro Cap ökade 6,7 procent i november - ökat exponeringen i EQL Pharma

Fonden Cliens Micro Cap A steg 6,7 procent i november, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 26,8 procent och är därmed bättre än index som har minskat 34,0 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Carl Sundblad.

Inledningsvis skriver förvaltaren att den ekonomiska statistiken som kommit under november indikerar att marknaden är på väg mot en sämre konjunktur samtidigt som inflationssiffrorna verkar vara något avtagande.

"Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin föll i stora delar av världen ytterligare i november. I Sverige sjönk inköpschefsindexet för tillverkningsindustrin till 45,8 jämfört med 46,6 föregående månad. Detta var fjärde månaden i rad under 50, dvs i zonen som indikerar negativ tillväxt. Fallet i delindex för orderingång slutade däremot falla och noterades oförändrat på 43,3 jämfört med oktober", skriver förvaltaren.

De främsta bidragsgivarna under månaden var innehaven i NCAB, Concentric och OEM. I den negativa vågskålen fanns istället Lime, CombinedX och Nepa.

De portföljförändringar man gjort under månaden består i att man har ökat exponeringen i sitt minsta portföljbolag, EQL Pharma. Sundblad skriver också att man har deltagit i en nyemission i bolaget Sdiptech.

"Vi lägger ytterligare en stark börsmånad bakom oss denna höst när nu börsåret börjar gå mot sitt slut. Trots kraftiga uppgångar under hösten är många mindre bolag fortfarande långt från toppnoteringarna vid årets början. Riskviljan i marknaden är dock klart bättre nu än vi sett på länge, och en hel del emissioner görs vilket får anses vara ett sundhetstecken att kapitalmarknaden trots allt fungerar även under ett skakigt år som detta", avslutar Sundblad.

Cliens Micro Cap A, %november, 2022
Fond MM, förändring i procent6,7
Index MM, förändring i procent3,7
Fond i år, förändring i procent-26,8
Index i år, förändring i procent-34,0
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER