Bildkälla: Stockfoto

Bankröran!

veckans graf Den andra veckan i februari publicerade vi en graf över de europeiska bankerna med analysen att bankerna aldrig varit så överköpta mot sin egen historik (MA200). Indexet handlades med en negativ divergens, var överälskad bland förvaltare och var helt enkelt mogen för en nedgång.

Vi var lite tidiga på pucken och de europeiska bankerna steg ytterligare +5,5 % under februari till toppnivån 171. Sedan dess har mycket hänt. En amerikansk bankkris har satt skräck i sektorn globalt och de europeiska bankerna är nu –16 % på bara två veckor. 

Rent tekniskt ser vi nu en positiv divergens i RSI, vilket kan tyda på att nedgången tappar i styrka, samtidigt som indexet rekylerat 50 % av den tidigare uppgången. Kortsiktigt bör vi därmed se en studs i bankerna inom en snar framtid. Dock är detta en trade för den riskvillige då ingen vet vad som kan blossa upp i banksystemet kommande dagar och om fler banker går under. Men rent tekniskt finns det mycket som talar för en studs här.

Den som äger bank och vill minska sin exponering bör kunna göra det på högre kurser i början av april.

Veckans graf är skriven av: David Bagge

https://augere.se/  Veckans Graf är ett samarbete mellan Börsvärlden och Augere. Augere erbjuder ett medlemsbaserat community med fokus på handel i finansiella instrument och nyheter.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER