Bildkälla: Stockfoto

Placera ser köpläge i Clas Ohlson efter bokslutet

Hemfixarkedjan Clas Ohlson lägger ett svagt år till handlingarna och nu väntar nya besparingar och en rejäl utdelningssänkning. Men det finns även ljuspunkter som kan vända en trist kurskurva, skriver Placera i en analys på torsdagen.

Clas Ohlson handlas nu till ett p/e-tal kring försiktiga 11 för innevarande och nästa års vinstprognoser samtidigt som direktavkastningen har fallit till omkring 2 procent.

"Med fortsatt pressade konsumenter, valutabekymmer som nu även har letat sig till Norge och en trög konjunktur har vi svårt att bli jättepositiva. Men när utdelningsbesvikelsen har sjunkit in hos placerarna ser vi ändå potential för att rapporten kan bli ett startskott för en kursåterhämtning", skriver Placera.

Clas Ohlson har bantat sitt butiksnät ett antal år, men i dagens bokslut flaggar bolaget för att
nettoöppna tio butiker under innevarande verksamhetsår.

"Potentialen är inte enorm, men tillräcklig för att vi ska vända från att vara neutrala till att se ett köpläge. Ett läge som tar avstamp i att även små prognoshöjningar kombinerat med en viss multipelexpansion kan summera till en riktigt hygglig affär under det kommande året", avslutar Placera sin analys.

Clas Ohlsons aktie hade klockan 10.40 på torsdagen backat 2,8 procent till 71,05 kronor senast betalt.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER