Bildkälla: Stockfoto

S&P 500 redo för paus!

Veckans graf De senaste dagarna har vi sett en mer selektiv uppgång på börserna efter det initiala rallyt i början på november. Allt färre aktier är mer och drar i uppgången, trots att både Nasdaq och S&P 500 noterar nya veckohögsta nivåer.

Det innebär att det återigen är ”Big Tech” som driver uppgången och det är inget som är uthålligt på sikt. Vi måste helt enkelt se en bättre bredd i börsen för att detta inte enbart ska vara ett short covering-rally och en översåld bounce. Totalt sett bör det dock finnas uppsida kvar i börsen in i december/januari, även om det just för S&P 500:s del inte bör vara gigantisk. Däremot bör exempelvis småbolagen inom Russell 2000 och ett OMXS30 ha mer att ge. På kort sikt in i nästa vecka handlas dock de flesta index med negativa divergenser i RSI, vilket innebär att uppgången tappat i stykra och bör vara redo för en paus/rekyl innan vidare uppgångar i december.

 

S&P 500 Daily Chart med negativa divergenser i RSI(3)

 

Veckans graf är skriven av: David Bagge

https://augere.se/  Veckans Graf är ett samarbete mellan Börsvärlden och Augere. Augere erbjuder ett medlemsbaserat community med fokus på handel i finansiella instrument och nyheter. 

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER