Bildkälla: Stockfoto

Make it or break it i Neonode

veckans graf Neonode har varit en snackis på senare. Efter tjugo år av stadiga nedgångar fick aktien äntligen ett tekniskt utbrott från det diagonala tekniska motstånd som vilat över kursen likt ett betongtäcke. På månadsgrafen nedan ser vi dessutom att detta utbrott skett till rekordhöga handelsvolymer.

Men hur förhåller man sig bäst till detta utbrott? Hur stor är sannolikheten att det håller i sig och vilka viktiga nivåer bör man ha i åtanke?

 

Om vi zoomar in på veckografen så klarnar bilden. Här ser vi en tre år lång konsolidering och med en tydligt definierad motståndszon mellan $11,10-$12,50. Hittills denna vecka har vi sett ett tekniskt utbrott från denna zon, men som snabbt retirerade tillbaka under motståndszonen i vad som än så länge utgör en fakeout. Och inte bara det, veckocandeln har i skrivande stund även bildat en shooting star, vilket är en bearish reversal-formation. En teknisk varningssignal för en möjlig vändning, helt enkelt.

Givet att börsen i allmänhet börjat visa tecken på trötthet är risken extra hög i aktier just nu, och i synnerhet volatila sådana såsom Neonode.

 

Idealscenariot framöver vore om Neonode kan hålla börsens svaghet stången genom att hålla sig kvar kring de nuvarande nivåerna, det vill säga att kursen konsoliderar strax under motståndet. När väl börsen visar tecken på styrka igen och Neonode ser ett eventuellt utbrott över $12,50 – och till kraftiga handelsvolymer – kan det vara just den entry vi letar efter. Sannolikheten för en ihållande uppgång ökar automatiskt här med anledning av denna veckas fakeout. Folk kommer helt enkelt vara mer skeptiskt inställda till att nästa utbrott är ”it”, vilket ökar chansen att det de facto är det! 

 

https://augere.se/  Veckans Graf är ett samarbete mellan Börsvärlden och Augere. Augere erbjuder ett medlemsbaserat community med fokus på handel i finansiella instrument och nyheter.

Veckans graf är skriven av: Robert Lux

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER