Bildkälla: Stockfoto

Tysklands handels- och industrikammare ser stagnation i ekonomin

Tysklands efterlängtade konjunkturåterhämtning uteblir och eurozonens största ekonomi kommer endast att stagnera i år. Det uppger den tyska handels- och industrikammaren DIHK på torsdagen, rapporterar Reuters.

Prognosen är dock mer optimistisk än i början av året, då DIHK räknade med en nedgång på 0,5 procent. DIHK förväntar sig nu att den privata konsumtionen kommer att stödja ekonomin i år som spås växa med 1,0 procent, eftersom inflationen sjunker till 2,3 procent från 5,9 procent 2023.

DIHK:s undersökning, som genomförts bland 24 000 företag från alla sektorer och regioner, visar att de senaste månadernas förhoppningar om att goda utländska affärer eller en återhämtning i den inhemska efterfrågan skulle kunna fungera som en drivkraft för inhemska företag inte har infriats.

"Företagens nuvarande situation är dålig, och till och med illa inom industrin", sade DIHK:s vd Martin Wansleben vid presentationen av undersökningen.

Av de tillfrågade företagen rapporterade 28 procent ett bra nuläge under våren, medan 23 procent rapporterade ett dåligt.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER