Bildkälla: Stockfoto

Styrelsen i Believe uttalar sig positivt till budet från EQT-konsortiet

Det franska digitala musikbolaget Believes styrelse uttalar sig positivt till uppköpsbudet från ett konsortium som inkluderar riskkapitalbolaget EQT.

I ett pressmeddelande står det att styrelsen är enhällig i att budet är i bolagets, aktieägarnas och anställdas intresse.

Det noteras att “erbjudandet är i linje med bolagets strategi och inte bör ha någon särskild inverkan på de anställda”.

“Erbjudandet är också i linje med ledningens strategi samtidigt som det gynnas av stödet från större aktieägare som är i linje med dess utvecklingsplan och med förmågan att stödja företaget i nästa fas av tillväxt och marknadskonsolidering”, heter det vidare.

I ett separat pressmeddelande framgår det att budgivarna har uppfyllt alla villkor för ett tidigare bindande avtal med aktieägare i Believe som kontrollerar 71,9 procent av aktierna. Mot bakgrund av det positiva uttalandet från styrelsen fortsätter konsortiet vidare med att dra igång ett erbjudande på övriga aktier för ett fullt övertagande.

I konsortiet ingår redan några av Believes största ägare, inklusive vd och ordförande Denis Ladegaillerie.

Believe grundades 2005 av Ladegaillerie. Bolaget arbetar med musiker och musikbolag för att hjälpa dem att bygga upp sitt varumärke via sociala medier och lägga ut sina verk på musikstreamingplattformar.

Konsortiet har utmanats av Warner Music Group som erbjudit en högre prislapp på Believe på 17 euro per aktie, motsvarande totalt 1,65 miljarder euro. Konsortiets erbjudande är på 15 euro per aktie.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER