Bildkälla: Stockfoto

Carnegie Fonder ser positivt på att OBOS tar plats i valberedningen i NCC

Norska bostadsutvecklaren OBOS blev tidigare i veckan ny storägare i byggbolaget NCC genom att köpa en större aktiepost av investmentbolaget Nordstjernan. Nu står det klart att OBOS finanschef Trond Stabekk blir ny ledamot i NCC:s valberedning.

"Jag ser OBOS sakkunskaper och branschkännedom som ett starkt tillskott i både ägarkretsen och valberedningen. Ny kraft i kombination med kontinuitet kan skapa goda förutsättningar för NCC", säger Simon Blecher, förvaltare på Carnegie Fonder och ledamot i valberedningen i NCC i en kommentar i pressmeddelandet.

Nordstjernan har länge varit huvudägare i NCC. Den nya ägarbilden innebär att Nordstjernan har minskat sitt ägande till 8,93 procent av kapitalet och 24,31 procent av rösterna. OBOS äger 6,46 procent av kapitalet och 23,15 procent av rösterna.

Tredje största ägare är NCC själva, genom det nyligen avslutade återköpsprogrammet på 1 miljard kronor. NCC äger 10,0 procent av kapitalet och 4,83 procent av rösterna och kan därmed inte återköpa fler aktier för närvarande. Carnegie Fonder är fjärde störst ägare med 6,72 procent av kapitalet och 3,24 procent av rösterna.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER