Bildkälla: Stockfoto

Tysk försvarsindustri behöver regeringens hjälp för att minska Kina-beroendet - BDSV

Tyska vapenproducenter kommer att behöva hjälp från regeringen om de vill minska sitt beroende av Kina på material och kunna konkurrera med amerikanska bolag. Det uppger Hans Christoph Atzpodien, ordförande för tyska försvarsorganisationen BDSV, rapporterar Reuters.

Atzpodien pekar på att de amerikanska konkurrenterna har tvingats av sin regering att minska beroendet mot Kina under de senaste åren. De tyska producenterna har hittills inte behövt följa i denna fotspår, men enligt honom kommer tvingas behöva göra det förr eller senare.

"Om vi inte följer deras (USA:s) exempel kommer vi så småningom att utsättas för påtryckningar (att göra det)", sade han till Reuters i en intervju.

Enligt Atzpodien skulle ett sådant tilltag kräva att landet bygger upp nationella reserver för viktiga resurser, såsom olja och naturgas.

Den tyska försvarsindustrin är starkt beroende av kinesiska råvaror, till exempel sällsynta jordartsmetaller, där Peking bryter 69 procent av de sällsynta jordartsmetallerna globalt och bearbetar 86 procent, enligt officiella siffror.

BDSV är en förkortning för Bundesverband der Deutschen Sicherheits- und Verteidigungsindustrie.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER