Bildkälla: Stockfoto

Sydkoreas president uttrycker stöd till chipindustrin i spåren av geopolitiska spänningar

Sydkoreas president Yoon Suk Yeol har uttryckt sitt stöd för landets chipindustri i spåren av ökade geopolitiska spänningar mellan USA och Kina. Det rapporterar Reuters.

De sydkoreanska halvledarbolagen befinner sig i en knepig situation. Detta eftersom de behöver amerikansk teknik och utrustning för produktionen, samtidigt som en stor del av denna produktion sker i Kina. Också exporten till Kina är betydande.

För att kringgå dessa problem har Washington utfärdat ettåriga undantag till Samsung och SK Hynix när det kommer till restriktioner om att importera chiputrustning till Kina. Det är oklart ifall dessa kommer att förlängas.

Den osäkra utvecklingen har gjort att de geopolitiska spänningarna utpekas som den största risken mot sektorn, enligt Yoon.

“Företag kan inte ensamma lösa detta problem - det är ett problem som nationen bör hantera genom att stärka samarbetet med och nära kommunicera med likasinnade länder som USA", sade Yoon vid ett möte med branschledare.

Kreditvärderingsinstitutet Fitch anser att Kina/USA-spänningarna inte kommer påverka Sydkoreas chipjättar på lång sikt. Detta eftersom att de troligen kommer välja hemmamarknaden när det kommer till nya investeringar och tekniska uppdateringar.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER