Bildkälla: Stockfoto

Stellantis ska förhandla med italienska regeringen om att öka bilproduktionen

Fordonskoncernen Stellantis ska inleda förhandlingar med den italienska regeringen i december för att fastställa ett brett avtal för landets fordonsindustri, inklusive högre inhemsk produktionskapacitet. Det rapporterar Reuters.

Vd Carlos Tavares och industri- och arbetsmarknadsminister Adolfo Urso meddelade tidigare i år att de arbetar på ett avtal för att öka bolagets årliga produktion i Italien till en miljon fordon, utan att specificera en tidsram.

Företaget har producerat under 700 000 bilar och transportfordon i Italien under både 2021 och 2022. Enligt prognoser kommer produktionen öka något i år.

Förhandlingarna kommer även att fokusera på att förstärka FoU-verksamheten, investera i innovativa fordon, omskolning av anställda och hjälpa tillverkare av fordonsdelar att omvandla sin produktion till nya fordon.

Stellantis underströk att ett bredare avtal beror på en rad åtgärder från den italienska regeringen, inklusive uppskjutning eller slopande av den föreslagna regleringen Euro 7 för fordon som släpper ut föroreningar, försäljningsincitament för elbilar, utveckling av laddningsnätverk och lägre energikostnader.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER