Bildkälla: Stockfoto

Ohelig allians kan rädda Viaplay och C More - Di Digital

Di Digital skriver att den tidigare omöjliga alliansen mellan Viaplay och C More nu framstår som helt rimlig.

Tidningen bedömer detta vara fallet efter Viaplays vinstvarning, vilken visar att marknaden håller på att stanna upp vad gäller streaming och abonnemang. I ett sådant scenario bedöms C More vara den stora förloraren.

“Vad det betyder för C Mores facit i det andra och tredje kvartalen – då deras främsta sporträttighet SHL i hockey har uppehåll – vågar man nästan inte tänka på. Inga Beckfilmer i världen kan rädda det tappet”, skriver Di.

Den svaga utvecklingen och det faktum att Sverige är en liten marknad för två lokala premiumtjänster att miljardbuda på sporträttigheter mot globala techbolag, gör att Di ser en konsolidering som en väg framåt.

Det enda problemet med ett samgående är att det inte går att veta vem som kommer att agera köpare. Di påpekar att C Mores ägare Telia ska ha lagt ut hela tv- och mediagrenen till salu medan Viaplay inte har råd att förvärva något just nu. Man är snarare närmare en nyemission. Det enda alternativet uppges vara ett utomstående riskkapitalbolag som kan se värdet av vad en stark svensk aktör kan göra för tv- och streamingmarknaden.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER