Bildkälla: Stockfoto

MilDef Group: Dotterbolag vinner stororder värd 67 mkr - Penser

Organisationsförändringarna ger resultat


Dotterbolaget Handheld vinner en av bolagets största order någonsin. Det är det Makin, en internationell leverantör av maskinstyrning, som beställt Handhelds stryktåliga tablets Algiz RT10. Modellen är en 10-tums Android-tablet som kommer att användas i kundens maskinstyrningssystem och arbetsflödesverktyg. Ordervärdet uppgår till 67 mkr och sträcker sig över fem år, jämnt fördelat ca 13,5 mkr per år. Efter förvärvet av Handheld har ledningen i MilDef genomfört en rad olika organisationsförändringar som nu börjar ge resultat.


Handhelds tablets har en central roll i styrsystemen

Makin är grundat i Skandinavien och utvecklar och säljer kontrollsystem till maskiner som används inom entreprenads och gruvnäringen. Produkterna säljs av återförsäljare i Australien, Belgien, Nederländerna och Skandinavien. Maskinstyrning är ett system som i realtid visar maskinisten hur grävskopan är positionerad. Positioneringen av skopan i relation till omgivningen är möjlig tack vare sensorer placerade på skopa, sticka, bom och fordonskroppen samt en GNSS (Global Navigation Satelite System) box och antenner. Systemet läser också in digitala ritningar som läggs i bakgrunden så maskinisten enkelt kan se vad den ska göra. Själva skärmen/tablet är en central del i systemen då det är från skärmen användaren avläser informationen.


Fortsätter att bidra till gruppens utveckling

Det är positivt att Handheld fortsätter att bidra till gruppens tillväxt och utveckling. Sedan förvärvet slutfördes för över ett år sedan har MilDef och Handhelt bl.a. utvecklat en ny produktserie tillsammans, T.A.D., och vunnit avtal för styrsystem till nanodrönare. Handhelds tidigare USA VD Jim Rimay, har tagit över ledningen för alla MilDefs USA aktiviteter. Den senaste ordern visar att utvecklingen fortsätter åt rätt håll. Vi bedömer att ordervärdet inkluderas i den tillväxt som vi räknar med och genomför därmed inga prognosförändringar.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER