Bildkälla: Stockfoto

Kryptobolaget Amber genomför besparingsåtgärder - drar ned personalstyrkan drastiskt

Amber Group, som är en av Asiens ledande plattformar för krypto, skär ned på personalstyrkan, skrotar privathandelsverksamheten samt säger upp sponsoravtalet med fotbollsklubben Chelsea FC. Besluten är en del av en stor kostnadsbesparingsstrategi, enligt en person som är insatt i frågan, skriver Bloomberg News.

Det Singapore-baserade kryptoföretaget, vars finansiärer inkluderar Temasek Holdings och Sequoia China, kommer att minska sin personalstyrka till mindre än 400 personer, från cirka 700 för närvarande, sade personen som tillade att personalstyrkan tidigare toppade på cirka 1 100 personer.

Ambers åtgärder är bara den senaste indikationen på de försämrade utsikterna för virtuella tillgångar efter den spektakulära konkursen av Sam Bankman-Frieds FTX-börs och systerhandelshuset Alameda Research för en månad sedan.

Amber kommer nu att fokusera på stora institutioner, familjekontor och förmögna privatpersoner, sade personen. Antalet kunder kommer att sjunka till omkring 100 från hundratusentals på grund av utträdet ur privathandelssektorn.

Gällande sponsoravtalet med Chelsea träffade Amber ett partnerskap i maj som innebar att logotypen för Ambers WhaleFins handelsplattform visas på ärmarna på fotbollslagets tröja under säsongen 2022-2023. Sponsoravtalet rapporterades vara värt 20 miljoner pund (25 miljoner dollar) per år men detta ska nu avslutas.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER