Bildkälla: Stockfoto

Kindred stäms av bettingbolag i Polen - EGR

Polska bettingbolaget STS har stämt svenska sektorkollegan Kindreds varumärke Unibet för att ha brutit mot polsk lag avseende illegalt spelande. Det avslöjar branschsajten EGR.

Tingsrätten i Warszawa beslutade den 7 december 2021 att Unibet var förbjudet att erbjuda bettingtjänster och reklam i Polen.

Ett frysningsbeslut utfärdades till spelsajten vilket innebär att tills det slutliga beslutet fattas i en högre domstol måste Unibet sluta erbjuda sina tjänster i Polen. STS menar alltså att så inte blivit fallet.

STS påstår bland annat att Unibet har betjänat konsumenter i landet via sitt Malta-licensierade dotterbolag Trannel International Ltd, men i STS ögon bryter detta mot polsk lag eftersom det Kindred-ägda varumärket inte har en specifik polsk licens.

STS hävdar också att Unibet bryter mot polsk lag genom att upprepade gånger annonsera på tröjor från utländska fotbollsklubbar som spelat matcher i Polen, till exempel i Champions League eller Europa League-tävlingar. Därutöver pekar STS på att Unibets webbplats finns tillgänglig på polska

Kindred svarade inte på EGR:s begäran om en kommentar.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER