Bildkälla: Stockfoto

Kina anser att EU:s insamlade information om landets elbilsindustri är ogrundad

Kina anser att EU:s insamlande av information om landets elbilsindustri är ogrundad och underminerar rättvis konkurrens, enligt Reuters. Landet anser att den mängd information som begärts av EU är "oöverträffad".

Det gäller det material som EU samlade in under åtta månader i samband med en undersökning av Kinas statliga subventioner. Det uppger Kinas handelsdepartement, enligt Reuters.

"Den typ, omfattning och mängd information som samlades in av den europeiska sidan saknade motstycke och var långt mer än vad som krävs för en undersökning av utjämningstullar", sade He Yadong från handelsdepartementet.

Uttalandet kommer i kölvattnet av EU-kommissionens besked om att man kan komma att införa tilläggstullar på importen av kinesiska elbilar till EU med upp till 38 procent. Anledningen till EU:s åtgärd är att man anser att de statliga subventioner som Kina ger till de inhemska bolagen utgör ett konkurrenshot i regionen.

Tilläggstullarna har ännu inte trätt i kraft och kan komma att undvikas eftersom EU först ska samtala med Kina om saken. Tullarna börjar gälla från och med nästa månad.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER