Bildkälla: Stockfoto

EU-kommissionen tvingas betala ränta till Deutsche Telekom - kan gynna Intel

Tyska teleoperatörsjätten Deutsche Telekom har vunnit en tvist mot EU-kommissionen som tvingar den att betala ränta på en del av ett bötesbelopp som återbetalats efter en vunnen överklagan. Detta kan även vara positivt för Intel som har en liknande tvist hängande över sig, skriver Reuters.

EU-kommissionen i detta fall hade 2014 beslutat att Deutsche Telekom skulle betala 31 miljoner euro i böter för att ha tagit ut oskäliga grossistpriser i Slovakien. Det beloppet sänktes sedan till 19 miljoner euro vilket gjorde att Deutsche Telekom istället skulle få 1,8 miljoner euro i ränta.

Deutsche Telekom fick tillbaka differensen från böterna men inte räntan, tills nu.

"EU-kommissionen ska betala ränta på böter som den felaktigt har ålagt i konkurrensfrågor och som den preliminärt har uppburit. Denna ränta är avsedd att kompensera det berörda företaget, med en standardränta, för förlusten av nyttan av beloppet i fråga", sade EU-domstolen.

Intel har en liknande tvist hängande över sig på 593 miljoner euro. Det gäller en bot som återbetalades efter en vunnen överklagan från 1,06 miljarder euro. Ett flertal flygbolag som bötfällts av EU-kommissionen har liknande tvister mot sig.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER