Bildkälla: Stockfoto

Betsson-bolaget BML svartlistas i Finland av NPB - första någonsin

Bettingbolaget Betssons dotterbolag BML har svartlistats av Finlands nationella polisstyrelse NPB. Det innebär att BML blir det första bettingbolaget som svartlistas. Det skriver advokaten Antti Koivula på plattformen X.

Sajten Igamingbusiness uppger att påföljden kommer efter att bolaget 29 februari förlorade ett rättsmål mot NPB. Han skriver att det innebär att alla banker, betaltjänster och virtuella valutamäklare måste blockera alla former av transaktioner från Finland till bolaget.

"Med detta gjorde BML historia genom att bli den första MGA-licensierade operatören som svartlistats", skriver Antti Koivula.

Det är också kopplat till en dom från i maj 2023 då BML Group förbjöds från att marknadsföra penningspel som strider mot Finlands lotterilag och hotats av ett vite på 2,4 miljoner euro. Förbudet gällde material som direkt eller indirekt främjar försäljningen av penningspel i Fastlandsfinland på bolagets webbplatser för penningspel.

För att efterleva förbudet skulle BML Group avstå från att publicera nytt säljfrämjande material som riktas till Fastlandsfinland på sina webbplatser för penningspel, avlägsna tidigare publicerat säljfrämjande material från dem och i avstå från att marknadsföra även via andra webbplatser.

Samtidigt vill den finska regeringen bryta upp spelmonopolet, och har sagt att man kommer att genomföra detta senast 2026 för att i stället införa en licensmodell. Enligt regeringen skulle denna ändring förebygga att människor skadas av att spela.

Finwire har sökt Betssons IR-avdelning för en kommentar.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER