I SAMARBETE MED SYD
Bildkälla: SYD

SYD siktar på lönsamhet inom 30 månader

Annons Det händer mycket runt femcare-bolaget SYD. Efter att ingått ett partnerskap med Aller Media siktar man på att växla upp ytterligare och inleder snart en ny kapitalanskaffningsrunda

SYD är nästa generations värderingsdrivna femcare-bolag, SYD bygger framtidens varumärke och community för kvinnor i Europa. Idag har de produkter som tamponger, bindor och liners i deras sortiment. Alla produkter är gjorda av 100% ekologiskt bomull och tamponger är paketerade i papper istället för plast. 

Under våren 2022 tog bolaget in 9 miljoner SEK. Under 2022 har bolaget marknadsfört sig och fått bekräftat att dess affärsmodell fungerar och är skalbar. 
SYD har idag över 4 000 prenumeranter/kunder inom B2C och mer än 50 kunder inom B2B. 
Med dessa insikter går nu bolaget mot att både växa och nå lönsamhet inom ca 30 månader.

Adriano Sannelli och Therese Cappelen, grundare av Syd, med Aller Medias Lotta Cederbom.

" Vi ser mycket positivt på framtiden dels då vi precis ingått ett mycket spännande samarbete med Aller samt att vi ser att mottagandet av ett nytt brand inom femcare är något vår målgrupp länge efterfrågat, feedbacken från våra kunder har varit helt otrolig" 

Adriano Sannelli, vd och grundare

Ett spännande partnerskap

SYD har precis lyckats att ingå ett partnerskap med Aller Media.  Ett partnerskap som säkerställer hela bolagets marknadsföring för 2023 och 2024. 
I korthet innebär avtalet att Aller tillhandahåller och möjliggör för SYD att kommunicera och bearbeta dess kunder som består av ca 1 miljon prenumeranter varav 98 procent är kvinnor. 
Av dessa klassificeras 800.000 som lojala av Aller varav 48 procent och av dessa har SYD identifierat som sin primära målgrupp. 
Sedan en tid tillbaka sitter bolaget i Aller lokaler på Humlegårdsgatan 6, detta för att integreras i verksamheten och få tillgång till Allers kompetens.

Nyligen kommenterade Therese Cappelen, som är en av grundarna till SYD och Creative Director, partnerskapet så här:

- Vi är väldigt glada över investeringen från Aller Media, som kommer kunna skapa både betydande tillväxt och bidra med nya affärer. Aller Media når tre miljoner av Sveriges kvinnor varje vecka och de har både kanaler och kunskap som ger oss helt nya möjligheter att nå ut till vår målgrupp.

SYD grundades 2021 av Therese Cappelen (CD) och Adriano Sannelli (VD) med målet att skapa en plattform där kvinnor kan få de redskapen de behöver för att kunna leva så optimerat som möjligt med sin menscykel. Idag erbjuder SYD ekologiska och plastfria tamponger, bindor och trosskydd samt menskoppar. Tillsammans med Rädda Barnen driver SYD ett projekt som möjliggör för unga kvinnor att genomföra sin skolgång under sin menstruation. Idag går inte 60 miljoner flickor till skolan på grund av sin mens, vilket är en av de största anledningarna till ojämställdhet i världen (enligt FN). SYD har redan donerat över 1 MSEK till projektet och hjälpt tusentals unga kvinnor. 

Besök SYD:s hemsida för mer information: https://talkaboutsyd.com

Ställ eventuella frågor till: adriano@talkaboutsyd.com

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med SYD. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER